Sivut

torstai 13. kesäkuuta 2013

Eihän tässä pitänyt olla mitään menetettävää

Minä en tiedä enää mistään mitään. En tiedä mitä teen, en tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Teen vain vääriä valintoja väärien valintojen perään.

Tommi siis tosiaan soitti yöllä, niin kuin aiemmin jo kirjoitin. No, menin tänään käymään kaupassa ja kukas se siellä taas. Tommi. Miksi, oi miksi meillä pitää olla sama lähikauppa? En pääse ikinä siitä ihmisestä eroon, en tosin tiedä haluanko edes.

Aina kun näen Tommin, ymmärrän, kuinka tärkeä hän on minulle, ystävänä tosin vain. Hänelle voin puhua kaikesta. Hän ei tunne niitä ihmisiä, kenestä puhun. Hän ei tuomitse minua mistään, hän ei yritä pakottaa minua ammattilaisen juttusille ongelmieni takia, hän ei puutu asioihini, jotka eivät hänelle kuulu. Hän ei arvostele minua ongelmieni takia. Hän ei muistele menneitä, vaan elää tässä hetkessä. Hänellä on mielipide joka asiaan ja hän tuntuu oikeasti välittävän ja olevan kiinnostunut niistä asioista, joista puhun.

Samalla hän on täysi idiootti, tyhjiä lupauksia kokoajan. Valheilla korjataan kiinnijäämiset. Valheita, valheita, valheita. Ei mitään muuta.

En kuitenkaan kaupassa viitsinyt alkaa selvittämään mitään asioita hänen kanssaan, mutta hän lupasi soittaa huomenna ja menemme sunnuntaina kahville. Just just. Taas kaksi uutta tyhjää lupausta, luulisin.

"Sä et valehtele mulle tällä kerralla. Sä pidät sun lupaukses."

"Mä vannon."

En minä luota enää. Sen ihmisen sanoilla ei ole minulle mitään merkitystä.

Ja sitten Lauri. Hän laittoi aamulla viestiä.

"Onks tää sun ja Tommin juttu kovinkin uus? Mä luulin, että se ois vanhempikin tapaus."

"Siis joo, oon mä puhunu puhelimessa sen kanssa viime yönäkin, kun se soitti niin kauan, että mun oli pakko vastata, mut mä en oo muuten ollu missään tekemisissä sen kanssa ainakaan kuukauteen, enkä aiokkaan olla. Ei se ihminen kiinnosta mua. Haluan kokonaan eroon siitä, ettei se pilaa tätäkin juttua."

"Juu, mut mun pitää nyt mennä."

"Okei, soittele mulle."

En sitten tiedä, että mistä Lauri oli keksinyt, että olisin viime aikoina ollut Tommin kanssa tekemisissä, mutta kovin ilahtunut hän ei näyttänyt siitä olevan. Toivon todella, että tämä ei pilaa meidän juttua. Täytyy puhua tästä kunnolla Laurin kanssa, jos hän nyt ikinä soittaa. En viitsi nyt soitella hänelle päin, ettei hän tunne oloaan liian ahdistelluksi, kun olen kohtalaisen usein soitellut sinne päin.

Haluan olla Laurin kanssa sata prosenttisen rehellinen, enkä salailla mitään Tommiin liittyvää, enkä muutakaan. Jos hän ei pysty niitä asioita hyväksymään, niin sitten ei voi mitään. En kuitenkaan aio lähteä sille linjalle kuin Tommi. Valehtelu on väärin ja siitä seuraa loppujen lopuksi vain ongelmia.

Jos haluan Laurin, joudunko tosiaan luopumaan ystävyydestä Tommin kanssa? Vai onko mitään ystävyyttä edes enää? Mitä jos menetän molemmat? Ei tämä toimi näin. Haluan pois täältä, johonkin kauas. Mutta en ole niin lapsellinen, että pakenen ongelmia. Otan vastuun tekemistäni valinnoista ja virheistä, olivat seuraukset millaiset tahansa.

Ja nyt minä odotan taas. Odotan puhelua Laurilta, odotan puhelua Tommilta, odotan sunnuntaita, jotta saan puhuttua kunnolla Tommin kanssa. Ei se puhelimessa onnistu kuitenkaan. Ahdistava tilanne ja pelkään, että tekemäni ratkaisut ovat vääriä. Seuraanko järkeä vai tunteita? En todellakaan tiedä.

11 kommenttia:

  1. Hei!! Aina ku se Tommin perkele tulee mielee nii kuuntele kunno asenne musiikkia ja laula mukana. Itellä aina jos ärsyttää kuuntelen pinkin so whattia :D mut tänää tulit töissä mielee ku soi tiktakin paha sana!! Siis se jotenki tuntuu kuvaavan sun tunteita :D

    VastaaPoista
  2. Täytyykin kokeilla, kiitos vinkistä! :D

    VastaaPoista
  3. ei helvetti, miks kerroit laurille tommista? tyhmintä mitä voit tehdä! luuletko, että lauri halusi kuulla sun entisistä säädöistä, varsinkin jos ne vaikuttaa sun elämään edelleen...

    VastaaPoista
  4. Lauri kertoi minulle eksistään ja näin velvollisuutenani kertoa Tommista hänelle. En halua valehdella. Jos hän ei olisi kysynyt, en välttämättä olisi kertonut, mutta kerroin kun kysyttiin. Enkä kadu.

    En aio salailla mitään. Jos en kelpaa tällaisena kuin olen, virheineni kaikkineni, niin ei sitten.

    VastaaPoista
  5. Minusta on hyvä että kerroit laurille. Jos ei asia ois tullu nyt julki niin se ois tullu myöhemmin esille. Siis jos ajatellaan että teidän juttu jatkuu, jota toivon kovasti. :)

    VastaaPoista
  6. Näin minäkin ajattelen :)

    Ja jos kuvitellaan, että joskus seurustelen Laurin kanssa ja jostain syystä Salla kuulee minusta ja Tommista, niin tottakai hän juoksee heti kertomaan Laurille, muunnellun tarinan tietysti. Joten on hyvä, että Lauri tietää. Toivon vain, että tämä ei kaadu nyt tähän.

    Kiitos :)

    VastaaPoista
  7. No kyllä se kaatuu, jos olet edelleen henkisesti Tommin talutusnuorassa.

    Mitä helvettiä hänen kanssaan enää "selvittelet" asiota tai kahvittelet - jos ystäviä ollaan se ei tarvitse tommosia säätöjä, vaan tapaatte kun tapaatte eikä yötä myöten tarvitse olla saatavilla.

    VastaaPoista
  8. Ihan ok kertoa entisistä, mutta kannattaa kertoa todella pintapuolisesti, varsinkin alussa.. Saa nopeasti kuvan, että on ihan kiinni vielä exässään.

    Ja nuo yöpuhelut kuulostavat todella ikäviltä uuden partnerin korvaan, olisivat miten viattomia tahansa.

    VastaaPoista
  9. Ano 1: Juu, tiedän, ett olen Tommin talutusnuorassa. Haluan irti, mutten kuitenkaan halua. Ja Tommin kanssa olen jo pitkään yrittänyt puhua siitä, mitä käy jos jäämme joskus kiinni, mitä sitten teemme yms.yms. Hän ei ajattele asioiden seurauksia ja haluan puhua kunnolla hänen kanssaan. Haluan selvittää kaiken, koska emme ole puhuneet vakavasti about ikinä. Ei hänen kanssaan kykene käymään mitään järkevää keskustelua puhelimitse.

    Ano 2: Mahdollisimman pintapuolisestiolen yrittänytkin kertoa, keventänyt asioita ja kertonut vain suurinpiirtein. En halua lyödä kaikkea suoraan Laurin kasvoille, eikä hänen tarvitse, eikä hän varmasti haluakkaan kaikkea tietää. Pääpiirteet vain...

    VastaaPoista
  10. Joopajoo.. Jos meinaatte Tommin kaa olla kavereita, nii tollasen salamyhkäisyyden on loputtava. Silloin kuviossa on jotain mätää, jos kaverien keskeiset tapaamiset, puhelut yms pitää yöllä hoitaa. Mä veikkaan, et oot ton Tommin takia viel joku kerta kuvainnollisesti syvällä paskassa.

    VastaaPoista
  11. Joo, tiedän. Huomenna näemme Tommin kanssa ja aion tehdä selväksi, että olemme ystäviä joko julkisesti tai emme ollenkaan.

    VastaaPoista