Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Valheet ovat lapsia. He teettävät töitä, mutta se on hyväksi. Heissä on tulevaisuus.

Tommin pitäisi siis soittaa tänään tai huomenna. En tiedä soittaako hän vai ei, mutta olen jo valmiiksi miettinyt mitä haluaisin sanoa hänelle. En oikeastaan vieläkään tiedä.  Ajattelin ainakin yrittää nyt saada sovituksi sen päivän, jolloin oikeasti näemme niin, että hänkin on selvinpäin. Kuinka vaikeaksi voi senkin asian tehdä? No, ehkä me tällä viikolla näemme. Toivottavasti. 

Olen kyllä itsekin melko kiireinen loppuviikosta, koulu loppuu ja loma alkaa ja minulla on melko paljon asioita järjesteltävänä vielä koulun kanssa ennen lomaa.

Olen miettinyt tänään myös yhtä asiaa, jonka Tommi otti puheeksi yöllä. Moni Tommin sukulaisista on kuulemma ihmetellyt hänen ja Sallan ikäeroa ja Salla on siis saman ikäinen kuin minä, joten tämä asia pätee myös minun ja Tommin kohdalla. Tommi on 22-vuotias ja minä 17, ikäeroa löytyy siis viisi vuotta. Ei se minusta ole suuri ero. Jos Tommi olisi vaikka kymmenen vuotta vanhempi kuin minä, ymmärtäisin ihmettelyn kyllä, mutta en näin pienellä erolla. Toki olen vielä alaikäinen ja Tommi on ollut täysi-ikäinen jo jonkin aikaa, mutta silti.

Onko tämä teidän mielestänne paha ikäero? Kuinka paljon vanhemman kanssa pystyisitte itse seurustelemaan?

Ja vielä, kiitos tosi paljon kaikista kommenteista, mitä olette viime postauksiin laittaneet! Ne tsemppaavat paljon ja piristyn aina, kun huomaan saaneeni uusia kommentteja. Myös kävijämäärät ovat olleet nousussa, kiitos siitä.

14 kommenttia:

  1. mun kaveri seurustelee 15 vuotta sitä vanhemman miehen kanssa ja siis se kyseinen kaveri on viel alaikäinen, sen vanhemmilla kai ei oo mitään sitä vastaan koska niil on itellään jotain 17 vuotta ikäeroa...mun mielestä se ikäero on vaan numeoita, joista ei tarvitse välittää, koska loppujen lopuks tunteet ratkaisee...ei se ikäero. Jos se ei sua mitenkään haittaa itteäs, nii ei siihen kannata kiinnittää huomiota. Ite en oikeen oo saanu selvää itteltäni et mikä ois mun mielestä sellanen liian suuri ikäero, ehkä se ois siinä jossain seitsemän vuoden liepeillä, en oo oikeen koskaan kattonu sitä ikäeroo seurustelusuhteessa. koska pidän niitä tunteita toista kohtaan paljon tärkeempinä... Tsemppiä sulle ! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, ajattelen ihan samoin, että ikä on vain numero. Tottakai tietyssä pisteessä tämä sääntö ei enää päde, esimerkiksi ei 15 ja 50-vuotiaan suhde voi olla ihan terveellä pohjalla, mutta siis tiettyjen rajojen sisäpuolella iällä ei ole mitään väliä.

    En ole aiemmin tullut edes ajatelleeksi ikäeroamme ja jouduin ihan muutamaan kertaan laskemaan, että onko sitä oikeasti viisi vuotta :D

    Kiitos tsempeistä! :)

    VastaaPoista
  3. Ite seurustelin 17 vuotiaana 25 vuotiaan kanssa että oli siinä 8 vuotta ikäeroo. Ei paha vaikka kieltämättä erottiin vuoden jälkeen koska elämäntilanteet ei sopinu oikeen yhteen.

    VastaaPoista
  4. Ei tuo ikäero tunnu siis olevan muillekkaan ongelma, vaikka jotkut tuntuvat niin ajattelevan. Ei se siis minua itseänikään häiritse, mutta se oli vain sukulaisissa herättänyt kummastusta.

    Meidänkin elämäntilanteet tosiaan ovat melko erilaiset. Minä olen vielä koulussa, Tommi on ollut työelämässä jo jonkin aikaa. Minulla ei ole ikää käydä baareissa tai missään hänen mukanaan, hän on päässyt sinnekkin jo pitkään. Hänellä on myös paljon enemmän vastuuta kuin minulla, hänen vanhempansa eivät ole elatusvelvollisia enää, toisin kuin minulla. Tommilla on vapaus tehdä mitä hän haluaa. Hän voi lähteä ulkomaille silloin, kun rahatilanne vain antaa periksi, minä en.

    Toki paljon samaakin löytyy. Meillä molemmilla on omat asunnot ja sen mukana tuoma vastuu. Molemmat pitävät itse huolen rahoistaan ja niiden riittämisestä, Tommi tosin palkasta ja minä kuukausirahasta, mutta silti.

    En usko, että meidän juttu tulee ainakaan elämäntilanteiden takia kaatumaan, koska pystymme ne melko hyvin sovittamaan yhteen.

    VastaaPoista
  5. Mulla ja mun viimisimmällä jätkäfrendillä (tai siis jäi sääätämiseks) oli toi sama viis vuotta eikä ees meijän porukat sanonu siitä mitään. Kyllä se siitä ! :)

    VastaaPoista
  6. Miun yhdellä kaverilla ja sen "poika"ystävällä on ikäeroa 37 vuotta (kaveri täytti äskettäin 20, miehensä on 57) mut hyvin heillä tuntuu pyyhkivän ja varsin rakastuneilta ne näyttää. Kyllähän se kieltämättä ihmetystä ja suorastaan hyljeksintää on herättäny suurimmassa osassa ihmisiä, mut eipä kai sille mitään voi jos rakastuu. (Ja ei, kyseessä ei ees oo mikään superkomea ja rikas adonis vaan semmonen pyöreä ja kaljuuntuva patu. Ihan mukava, ei siinä mitään) Ilmeisesti ikäerolla ei sit oo mitään väliä, kukin tavallaan :)

    VastaaPoista
  7. Ellu: Ei tuo viisi vuotta tunnu minustakaan enää miltään, kun olen näitä kommentteja täältä lukenut. Turhaan vaan Tommikin siitä stressasi, ei tuo ole edes paha ikäero :)

    Ronja: Tuo kuulostaa jo omaan korvaan melko hurjalta ikäerolta, mutta eihän sitä tunteilleen mitään mahda, eikä sitä pitäisi muiden ajatuksista välittää, kuunnella vain omaa päätä ja sydäntä :)

    VastaaPoista
  8. Ikäerolla ei ole väliä, mutta Tommi vaikuttaa aikamoiselta itsekeskeiseltä narsisti-playerilta...sori nyt vaan :(

    VastaaPoista
  9. Tosin nää postaukset on jotenkin niin harkittuja, että voi kyllä hyvin olla mielikuvituksen tuotetta koko blogi. Melkeinpä toivon, ettei Adaa ole olemassakaan, ihan vain hänen itsensä vuoksi.

    VastaaPoista
  10. Jokaisella on oma mielipiteensä ja se on ihan hyvä asia. Toki tämä blogini luo Tommista melko negatiivisen kuvan, kun usein kirjoittelen kaikkia niitä huonoja juttuja tänne ja ne hyvät jäävät välillä kirjoittamatta. Pitäisi niitä pieniäkin positiivisia juttuja kertoa kai enemmän.

    Ai millälailla postaukset ovat harkittuja? Kirjoitan kaiken suurinpiirtein niin, kun se on tapahtunutkin, toki jotain asioita jätän kertomatta, jotta en paljasta itsestäni liikaa. Voisin muuten varmasti kirjoittaakkin omilla kasvoillani, mutta silloin Salla saisi tietää tästä ihan varmasti. Jos olisimme jääneet jo kiinni ja kaikki tietäisivät, mikään ei estäisi minua julkaisemasta omaa kuvaani täällä. Nyt en kuitenkaan voi sitä tehdä, ymmärrät varmasti.

    En häpeä sitä, mitä teen. En häpeä sitä millainen olen, enkä sitä, millainen Tommi on. Minä olen minä, minun ei tarvitse esittää kenellekkään mitään, joten oman kuvan julkaiseminen ei sinänsä ole ongelma. En ole nytkään mitenkään yleisesti rakastettu ihminen, joten ei se muuttaisi enää mitään. Mutta ihan vain kiinni jäämisen pelossa en ainakaan toistaiseksi paljasta henkilöllisyyttäni.

    VastaaPoista
  11. Ehkäpä postausten otsikon viittaavat eniten siihen, että blogi olisi kaunokirjallinen tuotos, ei päiväkirja.

    Tommista: eihän kukaan normaalilla tunne-elämällä varustettu ihminen pyöritä kahta naista samaan aikaan noin avoimen röyhkeästi. Tai siis hän tietää jäävänsä kiinni ennemmin tai myöhemmin, mutta ilmeisesti se ei haittaa. Ja jos tämä on totta, veikkaan, että te kaksi ette ole edes ainoat tällä hetkellä... :(

    VastaaPoista
  12. Lähes kaikki postausten otsikot on otettu biiseistä, joita kuuntelen sillä hetkellä kun kirjoitan postausta. Kuuntelen musiikkia kokoajan ja biiseistä poimitut lauseet ovat mielestäni parempia kuin esim. pelkkä päivämäärä.

    Tämän postauksen otsikko taas on Housen jostain jaksosta. Seurasin sarjaa aiemmin aktiivisestikkin ja tuo sattui tulemaan mieleeni kun otsikkoa mietin :)

    Ja Tommista taas. Minusta tuntuu, että hän ihan vakaasti uskoo, ettei jää ikinä kiinni. Hän ei ajattele tulevaisuutta, vaan olettaa tämän jatkuvan ikuisesti. Ja joo, pelkään sitä myös itse, että hänellä on muitakin kuin me. Hän ei ole nimittäin soittanut tänään, eikä hän ilmeisesti ole Sallankaan kanssa. Ties missä ja kenen kanssa herra taas liikkuu...

    VastaaPoista
  13. Itse olen nyt 19 v. Olen seurustellut vain vanhempien miesten kanssa 16-17vuotiaana 25 vuotiaan kanssa, nyt 21. Eli no problem! ;)

    VastaaPoista
  14. Itsekin olen nyt tullut siihen lopputulokseen, että ei ikäero ole ongelma :)

    Ehkä jos sitä on kymmeniä vuosia, niin sitten, mutta ei nyt.

    VastaaPoista