Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

I will cover my eyes

Opettaja kertoi tänään, kuinka jokainen ihminen hitaasti muuttuu lähipiirinsä kaltaiseksi. Lähipiirin muuttuessa muuttuu ihminen itsekin, tahtoi sitä tai ei.

No, minun lähipiirini... Ennen olin perheeni kaltainen. Olin aivan kuin he, minulla oli samat periaatteet ja arvot. Nyt olen kuitenkin minä. Asun omillani, näen heitä vain harvoin. Ja ketkä ovatkaan lähipiirini tällä hetkellä? Henkilöt, joista kerron teille täällä. Lauri ja Tommi. Lauri ja Tommi ovat minun lähipiirini, ei minulla ole muita.

 Ja minä tiedostan itsekin sen, mitä opettaja sanoi. Minä olen muuttunut lähipiirini kaltaiseksi. Ollessani Sallan kanssa, tarttui hänen lääkeongelmansa minuun. Tommin kanssa ollessani opin valehtelemaan. Opin pitämään salaisuuksia, opin olemaan hiljaa ja opin tekemään hirveyksiä rakkaimmilleni. Opin pettämään. Ja nyt Laurin kanssa... Laurin kanssa olen oppinut tupakoimaan. En nyt kokoaikaa, mutta satunnaisesti. Sieltä se tarttuu, sieltä minä saan tupakkani. Ja minä pelkään. Pelkään ihan hirmuisesti, että ajan kanssa muutun yhä enemmän Laurin kaltaiseksi. Pelkään, että jään kasvin orjaksi, aivan kuten hän.

En tietenkään syytä näitä ihmisiä mistään. Valinnat ovat minun, olen itse vastuussa itsestäni. Mutta kyllä se vain pitää paikkaansa, että lähipiiri muuttaa ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti