Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Ne tahtoisi tappaa

Noniin, linjoilla ollaan taas. Eilen tosiaan oli kiireinen päivä, kuten kävin teille illalla ilmoittelemassa. Ensin pitkä päivä koulussa, jonka jälkeen näin Laurin kanssa ja menin ystävälleni yöksi. Tänään aamulla olin muutaman tunnin koulussa ja juuri äsken tulin kotiin. Blogi on kyllä ollut mielessäni, mutta muut asiat kiilasivat hetkellisesti sen edelle. Nyt olen kuitenkin täällä taas.

Salla ei ole ollut koulussa muutamaan päivään, hän on kai sairaana. Myöskään Tommia ei ole nyt näkynyt missään, onneksi ja Laurin kanssa menee hyvin. Ei siis mitään erityistä kerrottavaa. Ajattelin kuitenkin toteuttaa nyt erään lukijan toiveen ja puhua mustasukkaisuudesta. Se on melko vaikea aihe, mutta yritetään silti.

Itse olen ajan myötä ymmärtänyt, että mustasukkaisuudesta ei ole mitään hyötyä ja yleensä se ajaa suhteen vain ongelmiin. Varsinkin seurattuani sivusta Sallan mustasukkaisuutta ja kuultuani, kuinka vaikeaa se on Tommille ja mitä tunteita se hänessä herättää, olen ymmärtänyt, että siinä ei ole mitään järkeä. En myöskään itse pitäisi siitä, että joku olisi kokoajan äärettömän mustasukkainen minusta ja suuttuisi jokaisesta pienestäkin jutusta, mikä ei miellytä häntä.

Pyrin siis olemaan avoin ja ymmärtäväinen ja antamaan toiselle tilaa suhteessa. Haluan kuitenkin tehdä sen niin, että toinen tuntee olevansa rakastettu. Pientä mustasukkaisuutta on aina hyvä olla, se osoittaa vain välittämistä ja sitä, ettei toisen tekemiset ole täysin yhdentekeviä, mutta sen tosiaan pitää pysyä asioissa.

Liian suuri mustasukkaisuus osoittaa minusta vain sen, että sillä mustasukkaisella osapuolella on huono itsevarmuus ja hän ajattelee olevansa riittämätön, yhdentekevä tai jotain muuta. Usein "vika" on siis siinä mustasukkaisessa osapuolessa, mutta esimerkiksi Sallan ja Tommin tapauksessa yhtälailla Tommi on antanut aihetta mustasukkaisuuteen, mutta Sallalla se vain on lähtenyt vähän käsistä.

En oikeastaan osaa sanoa asiasta muuta, toivottavasti näkökulmani tuli esille hieman sekavasta tekstistäni. Jättäkään toki kommentteja ja omia ajatuksianne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti