Sivut

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Petyit niihin puheisiin, joissa kaikki on kohta, mut ei vielä, vielä, vielä, ikinä ei

En vain yksinkertaisesti voi olla nauramatta enää. Tommi ja Salla ovat kihloissa. Kolme päivää edellisen eron jälkeen. Kolme päivää sen jälkeen, kun Salla sai tietää Tommin valehdelleen hänelle kokoajan. Kolme päivää sen jälkeen, kun Salla kuuli minun ja Tommin olleen tekemisissä melkein kokoajan hänen selkänsä takana.

Miten joku voi olla noin tyhmä? Ensinäkin, miten Salla voi vielä antaa kaiken anteeksi? Kymmenien erojen jälkeen, satojen valheiden jälkeen hän antaa anteeksi asiaa sen enempää miettimättä. Hän kaataa kaikki syyt minun niskaani ja ottaa Tommin takaisin miettimättä yhtään. Ja toiseksi, Tommi on naurettava. Miksi hän ottaa Sallan takaisin kaikkien niiden veitsellä uhkailujen, haukkumisten ja riitelyiden jälkeen? Miksi hän hakee vakituista parisuhdetta, vaikka tietää itsekin, ettei voi olla pettämättä? En ymmärrä. En mitenkään. Olen itsekin tehnyt virheitä, ollut sinisilmäinen ja niin edelleen, mutta tuo menee yli ja rajusti.

Tuo kihlaus -juttu on melko varma tieto, mutta kuulin myös toisen jutun, joka on ihan täysin kuulopuhetta. En yleensä usko juoruihin joita levitellään pitkin poikin, mutta tänään kuulin sellaisen juorun, joka vaikuttaa jopa jollainlailla todelta. Tommilla on suhde työkaverinsa kanssa. Ollut jo pitkään. Kuulemma. Korostan siis, että tämä on täysin kuulopuhetta, enkä ole yhtään, tippaakaan varma siitä, pitääkö se paikkaansa. Mutta mainitsen sen teille silti, koska rehellisesti sanottuna en olisi yhtään yllättynyt. Adan huorapalvelu laittoi luukut kiinni, joten Tommi etsi uuden.

Täytyy vielä lopuksi sanoa, että en tosiaan usko juoruja, kun niitä kuulen. Tiedän, minkälaista tekstiä minusta liikkuu ihmisten keskuudessa ja tiedän myös, että niistä jutuista lähes kaikki on pelkkää valhetta, joten osaan olla kriittinen kuulemieni asioiden suhteen. Tuo vain jotenkin täsmäsi täysin aavistuksiini ja Tommin luonteeseen.

Kyllä se ihminen on jotenkin sairas. Ehkä minäkin olen, mutta niin on hänkin. Olisi niin paljon helpompi ymmärtää, jos kaikelle tuolle käytökselle olisi jokin syy. Jos olisi diagnoosi, jolla perustella kaikki tuo. Mutta se diagnoosi taitaa olla vain yksinkertaisesti omatunnon täydellinen puuttuminen.

No jaa, ei liikuta minun elämääni enää. Annan heidän elää rauhassa niin kauan, kuin he antavat minun. Ja lisättäköön vielä, että Laurin kanssa menee taas loistavasti. Se "ok -vaihe" on ohi ja "loistava vaihe" on alkanut ♥

4 kommenttia:

  1. Njaa, yleensä vain on niin, että jos joku pettää, se pettää uudelleenkin ja/tai useamman kanssa, lomittain tai yhtaikaa. Et sikäli en olis edes yllättynyt minäkään, oikeastaan ajattelin että "Tietty, kas kun en aiemmin tajunnut, totta kai sillä on jo kolmas (neljäs? viides? Usein nämä epelit ottaa myös irtopanoja mistä vain saa) suhde. Mieti nyt miten sitkeästi se on suakin vongannut - jos se on yhtä ahkera muiden säätöjensä kanssa, sanoohan joku myös kyllä! Ja sit se valehtelee niillekin suut silmät täyteen.

    Ja siis olen tällaisia nähnyt muutamankin elämäni aikana. Oma entinen, varattu, suhteeni oli kans vähän sellainen, ettei se oikein voinut olla pettämättä. Kesällä kuulin, et se on ollu sinkku vuodenvaihteesta, ja ensin tunsin pistoksen mutta nyt hiljan, kun asiaa mietin, tajusin yhtäkkiä että tuskin se munkaan kanssani olisi ollut kiltisti o_O pöljä mikä pöljä. Se on hillitön ihminen, sillä on jokin aukko, jokin riittämättömyys, jota se täyttää hakemalla hyväksyntää kaiken maailman naisilta. Niin kauniisti kuin se mulle puhui, en mäkään olisi sille riittänyt - enhän mä riittänyt silloinkaan, salaisen vakipanonhan se olisi minusta halunnut! Tuun aina sitä jollain tasolla rakastamaan, mutta on ollut niin vapauttavaa todeta, että EIHÄN SIITÄ OLISI MITÄÄN TULLUT. On parempi suhteessa, jossa tietää toisen olevan uskollinen <3

    VastaaPoista
  2. "Kerran pettäjä, aina pettäjä" pitää valitettavan usein paikkaansa. En väitä, että aina, mutta usein. Ainakin näin omien kokemusteni perusteella. Nuo irtopanot ovat Tommille myös luultavasti ihan arkipäivää ja jostain syystä hänellä naisia tuntuu riittävän kokoajan jonoksi asti ainakin ystävinä, joten eiköhän siellä joukossa niitä panokavereitakin ole. Omia päätelmiänihän nämä kaikki ovat, mutta mukava kuulla, että olet samaa mieltä kanssani :)

    Nyt kun olen Tommin toimia seurannut ensin toisen naisen roolista ja sittemmin "exän" roolista, niin olen itsekin ymmärtänyt, että häneen ei kannata langeta enää. Sinäkin siis varmasti teit oikean päätöksen exäsi suhteen, koska kuten totesinkin jo, niin pettäjä pettää usein uudelleenkin. Tommilla vain on se puhumisen lahja ja hän saa niin taitavasti minut aina puolelleen, mutta nyt ymmärrettyäni tämän, ymmärrän myös, että minun täytyy erottaa valheet totuudesta.

    Ja tuon lauseesi pettäjän riittämättömyyden tunteesta yms. allekirjoitan ihan täysin. Minusta tuntuu, että Tommi vain haluaa kokea olevansa haluttu ja tekee sen nyt hieman väärällä tavalla.

    Suhteessa, jossa toiseen voi luottaa sata prosenttisesti, pääsee usein helpommalla ♥

    Kiitos kommentistasi :)

    VastaaPoista
  3. "Tommilla vain on se puhumisen lahja ja hän saa niin taitavasti minut aina puolelleen", hahaa, meinasinkin tuohon edelliseen jo todeta, että yleensä näillä kavereilla on hyvä supliikki. En ollut Tommista varma, mutta tuo kuulostaa just siltä.

    Myös psykopatian oireet (esitetään tunteita tarvittessa mutta oma kyky kokea aitoa myötätuntoa on huono) usein soittelee kelloja näiden tyyppien kohdalla, vaikka eivät nyt ihan psykopaattitasolla laskelmoinnissaan olisikaan.

    Btw siis sekä tuo ylempi, että tämä on Moonalta.

    VastaaPoista
  4. Tommilla tosiaan on se puhumisen lahja. Hän on loistava puhuja ja saa aina sanottua juuri ne oikeat sanat. Siihen kai silloin aikoinaan ihastuin, mutta totesin sen olevan vain huono piirre minun kannaltani.

    Ja myös tuo mainitsemasi tunteiden esittäminen tarvittaessa on niin, niin tuttua minulle. Hän tekee juuri nimenomaan niin. Sekä minun, että muidenkin ihmisten kanssa.

    VastaaPoista