Sivut

perjantai 20. syyskuuta 2013

If you lived here, you'd be home now

Ajastin teille vielä illaksi sen rahapostauksen, mutta nyt kuitenkin julkaisen jotain muuta. Anonyymin pyynnöstä vastailen muutamaan kysymykseen, jotka olivat AvaTv:n artikkelissa. Joitakin kysymyksiä jätin välistä, kun en osannut vastata niihin mitään järkevää tai olin käsitellyt niitä jo aiemmin blogissa. Tästä pääsette lukemaan kyseisen artikkelin kokonaisuudessaan KLIK!

"Nautitko elämästäsi? Jos vastaus on ei, olisi äärimmäisen tärkeää pohtia syitä ja seurauksia ajattelumaailmasi taustalla. Jokaisen elämä on nauttimisen arvoinen. Esittämällä itsellesi oikeat kysymykset, voit nähdä elämäsi kipukohdat entistä selvemmin – ja oppia nauttimaan arjestakin aivan uudella tavalla."

Tässä tulee siis kysymykset ja omat vastaukseni niihin!

Nautitko sinä todella elämästäsi?

Heti alkuun todella haastava kysymys. Nautin ja en nauti. Parhaimpina päivinä elämä on täydellistä ja en vaihtaisi sitä kenenkään kanssa mistään hinnasta. Useinmiten kuitenkin tuntuu, että elämässäni on enemmän vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia, kuin huonoja juttuja. Silti onnistun yhä löytämään jokaisesta päivästä jotain positiivista ja tunnen yhä, että tämä elämä on elämisen arvoista. Vastaan siis kyllä.

Minkä asioiden kohdalla esität tietämätöntä?

Silloin tällöin kiellän koko ongelman (siis tämän Tommi-Lauri -jutun) olemassaolon ja leikin, että mikään ei ole huonosti. Esitän siis tietämätöntä kaikista ongelmista ja huonoista jutuista. Se on myös ehkä ihan hyvä asia silloin tällöin, koska ei aina voi kylpeä jatkuvassa negatiivisuudessa.

Miksi et tee niitä asioita, joita sinun pitäisi tehdä?

En tiedä. Opiskelen väärässä koulussa, lukio ei vain tunnu omalta jutulta. En kuitenkaan enää viitsi jättää kesken, koska olen kuitenkin jo niin pitkällä opiskeluissani. Tämä salaisuus myös rajoittaa tekemisiäni jonkin verran ja vie minulta energiaa tosi paljon. En vain jaksa tehdä kaikkea, mitä haluaisin.

Mitkä ovat sinun tärkeimmät arvosi? (Kolme tärkeintä)

Kolme tärkeintä arvoa... Ensimmäinen on helppo. Rehellisyys. Se on aina ollut minulle tärkeää. Se on piirre, jota arvostan muissa ja jota ihailen itsessäni. Kaksi muuta olikin vaikeampia. Vaikka ihmissuhteet eivät ole kohdallani olleet kovinkaan mutkattomia varsinkaan viimeaikoina, niin sanon silti ihmissuhteet. Kolmanneksi arvoksi sanon terveyden. Se on minulle todella tärkeää, koska jos olisin jatkuvasti sairas, en luultavasti jaksaisi näitä elämän muita vastoinkäymisiä. Joten terveys olkoon se viimeinen arvo.

Millaisena ihmisenä sinua pidetään?

Rehellisyys lienee ensimmäinen asia, joka minusta tulee mieleen. Suorapuheisuus myös jollainlailla. Olen kuitenkin melko hiljainen varsinkin tuntemattomien ihmisten seurassa. En kulje massan mukana, vaan teen juuri niitä asioita, jotka kiinnostavat minua itseäni. Minua siis pidetään erilaisena. Äiti usein sanoo, että olen vahva ja periksiantamaton.

Estääkö jossittelu unelmiesi toteutumisen?

Sanoisin, että ei. Otan välillä typeriäkin riskejä elämässä, enkä epäröi tarttua uusiin haasteisiin.

Jos saavuttaisit kaikki tavoitteesi elämässä, miltä sinusta tuntuisi?

Saavutettujen tavoitteiden tilalle pitää aina kehitellä uusia tavoitteita, muuten elämällä ei ole enää mitään tarkoitusta. Aina pitää olla jotain, mitä tavoitella. En halua saavuttaa kaikkia tavoitteita, muuten olisin valmis kuolemaan.

Mitä opit tänään? Ketä rakastit tänään? Mikä sai sinut tänään nauramaan?

Koulussa en oppinut oikeastaan mitään, eikä juuri nyt tule mieleen mitään, mitä olisin ehtinyt vielä tänään oppia. Onhan minulla vielä aikaa... Tänään rakastan Lauria, vähän vielä enemmän kuin eilen. Ja ikävöin etenkin. Nauramaan minut sai äidinkielen opettaja. Koko luokka nauroi ja kerrankin tunti oli ihan mukava.

Jos et pelkäisi mitään, mitä tekisit?

Oikeastaan ainut asia, mitä pelkään, on menettäminen. Jos menettämisen pelko lähtisi pois, olisin luultavasti itsevarmempi. En eläisi niin paljon muiden ehdoilla, vaan tekisin omia päätöksiä paljon enemmän.

Mitä tekisit 90-vuotiaana itsenäsi, jos voisit muuttaa asioita menneisyydessä?

En muuttaisi mitään. Kaikesta huolimatta, en muuttaisi yhtäkään juttua. Uskon vahvasti siihen, että kaikella tapahtuneella on tarkoituksensa.

Jos tietäisit kuolevasi pian, murehtisitko asiaa, jota nyt murehdit?

Luultavasti kyllä. Miettisin sitä, pitäisikö minun kertoa Sallalle vaiko ei ja sitä, miten kaikki tulee jatkumaan kuolemani jälkeen. Joten kyllä murehtisin.

Keskitytkö tähän päivään vai huomiseen?

Enemmän keskityn tähän päivään ja tähän hetkeen, mutta mietin myös huomista. Tulevaisuutta on aina hyvä miettiä ja opetella ennakoimaan tulevaa. Yritän kuitenkin opetella elämään hetkessä, enkä murehtia tulevaisuutta jatkuvasti.

Missä kehityit tänään?

Minusta tuntuu, että itsevarmuuteni kehittyy päivä päivältä ja teen kokoajan enemmän päätöksiä itseni hyväksi, enkä vain muiden ihmisten takia.

Mitä voit tehdä tänään kehittyäksesi?

Olla oma itseni, olla ylpeä tekemistäni päätöksistä ja ajatella positiivisesti. Yritän parhaani mukaan myös rakastaa itseäni.

Kysytkö sinä tarpeeksi usein kysymyksen "miksi"?

Kysyn! Liian usein. Ja liian harvoin keksin siihen vastausta.

Mikä on tärkein asia, joka sinun on tehtävä tänään/ tällä viikolla/ tässä kuussa?

Tänään haluaisin tavata Laurin ja se on tärkein tavoitteeni ja muut tavoitteet taitavatkin liittyä kouluun ja opiskeluun. Yritän asettaa itselleni helppoja tavoitteita,jotta en pety itseeni liikaa.

Kuinka todennäköisesti saavutat tavoittelemasi?

Melko todennäköisesti, koska tavoittelen pieniä juttuja ja teen töitä niiden eteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti