Sivut

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Mä jäin katsomaan kadulle sun varjoo katoavaa

"Mä olin tukena sulle aina kun sä sitä tarvitsit. Mä nostin sut takas jaloilles kun sä kaaduit. Mä tein sen monta kertaa. Ihan tosi monta. Mä olin sun vierellä, kun Salla ei ollut. Mä olin sun vierellä, kun sä menetit sun työpaikkas, mä olin sun vierellä, kun sä sekoilit alkoholin kanssa. Mä tulin saattamaan sut baarista kotiin keskellä yötä, vaikka mulla oli seuraavana aamuna aikainen herätys. Mä tein sulle ruokaa, kun sä et itse jaksanut. Mä neuvoin ja lohdutin. Mä pidin huolta, että sä pääsit aina kotiin nukkumaan, tai jos sulla ei ollut paikkaa mihin mennä, pääsit mun luo. Mä olin olkapää, kun sä sitä eniten tarvitsit. Mua sai aina halata. Mä rakastin, mä välitin, mä pidin huolta. Ja se oli aitoa. En tehnyt sitä, koska mun täytyi, vaan koska mä halusin.

Sä pääsit takaisin jaloilles ja sulla alkoi mennä hyvin. Sitten oli mun alamäen vuoro. Ja mitä sä teit? Sä annoit mun syöksyä suoraan pohjalle. Sä et välittänyt. Kaikki mistä sä välitit oli Salla. Se ihminen, joka ei välittänyt sinusta, kun olisit sitä kaikista eniten tarvinut. Se ihminen, joka satutti sua ja ajoi sut syöksykierteeseen. Siitä ihmisestä sä välitit ja sen eteen sä teit ja teet kaikkes. Mulla ei ole mitään väliä. Mä saan mennä, vaikka kuolemaan asti, mutta sä et välitä. Etkä ikinä välittänytkään. Ja se tappaa mut."

Niitä sanoja, jotka jäivät sanomatta. Jotka olisin halunnut sanoa. Joita tarkoitin, ihan koko sydämestäni.

Olen katkera. Olen vihainen. Pettynyt. Surullinen. Raivoissani.

Mieleni tekisi sanoa nuo kaikki sanat. Mutta ei se auttaisi. Ei hän ymmärtäisi. Ei varmasti.

6 kommenttia:

  1. Älä vatvo enää tämän Tommi-asian kanssa... Anna jo olla! Et pääse ikinä Tommista yli, kun aina vaan palaat vellomaan esim kaikkea tätä... Ada, ole kiltti itsellesi, päästä irti ja jatka omaa elämääsi eteenpäin ilman tuota kusipäätä!

    VastaaPoista
  2. Jep, anna olla ja siirry eteenpäin. Älä MISSÄÄN NIMESSÄ enää roiku Tommissa tai ota yhteyttä.

    VastaaPoista
  3. Ottaen huomioon tilanteesi, on normaalia että koet tuollaisia tunteita, mutta kuitenkin olen täysin samaa mieltä ylemmän anon kanssa. Ei mikään ero ole helppo, mutta sun täytyy tiedostaa että kaikki loppuu aikanaan. Päästä irti, älä takerru Tommin kaltaiseen ihmiseen.

    Kukaan muu ihminen ei voi tehdä sinua onnelliseksi, vain sinä itse olet vastuussa omasta onnellisuudestasi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille anoille. Tiedän, että olette kaikki oikeassa ja minä yritän kyllä parhaani...

    VastaaPoista
  5. no siis mää oon eri mieltä. Kerta Adalla on koko ajan Tommi mieles ja tälläsiä ajatuksia, niin eiköhän se kerro vaan sen, et jotain on jäänyt selvittämättä? Kyllä mää tiedän millaisia erot on, mutta ylitse pääseminen on vaikeinta sillon, kun ei ole saanut käsitellä asiaa loppuun toisen osapuolen kanssa. Jos on just jäänyt avonaisia kohtia. Niistäkin pääsee kyllä yli, mutta ei välttämättä vuosi riitä ja se asia kummitteleee mielessä niin kauan, kun Ada itse päättää niin, että asia on käsitelty. Tässä tilanteessa vaikuttaisi siltä, että Ada tarvitsisi jutella Tommin kanssa ihan kunnolla ja tehdä piste tälle tarinalle. Näin ainakin oman kokemuksen pohjalta osaisin tulkinta. Toinen vaihtoehto on, että antaa ajan parantaa haavat, mut siinä matkassa menee yllättävän paljon aikaa, jos jäi jotain selvittämättä. Kun pystyy jättämään menneen taakseen, eikä koe sitä katkerana vaan "oppituntina", ollaan oikeilla jäljillä.

    Paljon iloa elämääsi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, kerrankin eriävä mielipide!

    Olen itse myös ajatellut, että pääsisin kaikista helpoiten tästä yli, kun saisin käsiteltyä asian loppuun Tommin kanssa, mutta siinä on tietysti aina riskinsä... Voi kun joku vain kertoisi minulle mitä minun täytyy tehdä!

    VastaaPoista