Sivut

lauantai 18. toukokuuta 2013

If you go I go with you. If you die I die with you

"Mä hain yhtä kiinnostavaa työpaikkaa tossa pari päivää sitten ja ajattelin nyt siitä sanoa sulle..."

"Aijaa, mitä paikkaa?"

"Yhtä mun alan hommaa..."

"Miks sä oot tollanen? Mikä firma? Kerro tarkemmin."

"Se on kolmensadan kilometrin päässä täältä."

"Siis mitä? KolmenSADAN kilometrin päässä?"

"Joo. Kolmensadan."

"Eli sä muutat pois vai? Milloin tää työ mahdollisesti alkais? Miks? Miks ei lähemmäs?"

"Ei tää oo vielä yhtään varmaa rakas, mä vaan hain sitä paikkaa, en ees tiedä saanko sitä."

"Mut milloin se alkais?"

"Kesällä, en tiedä tarkempaan. Varmaan kesäkuun puolella. Ja tästä muutamisesta mun pitikin sun kanssa puhua."

"No?"

"Ajattelin, että myyn mun kämpän täältä ja ostan sieltä jonkun pienemmän, mut mulla on kuitenkin mun koko muu elämä täällä. Kaikki ihmiset ja kaikki. Ei tää mitään parisuhdetta kestäis, sen mä tiedän, mut mulla ois yks pyyntö."

"No mitä?"

"Ootsä hei vittuuntunu? Anteeks et tää meni näin, se vaan olis täydellinen työ mulle."

"Joo en oo, kerro nyt se sun pyyntös."

"Jos mä myyn mun kämpän, niin haluaisin kuitenkin olla viikonloput ja lomat täällä, niin voisinks mä mitenkään asua sen aikaa aina sun luona? Jos tää työjuttu nyt siis onnistuu. Se ei todellakaan ole yhtään varmaa vielä."

"Tää tuli aika äkkiä nyt. Siis joo, kyllä sä voit täällä olla, kunhan maksat ruuasta ja muusta, etkä ala ihan mun siivellä elämään. Mä en mitään aikuista vauvaa ala katselemaan, sä hoidat itse asias jos täällä punkkaat. Mut kyl se mulle on ihan ok."

"Okei, tää on sit sovittu, jos se työjuttu nyt vaan onnistuis."

"Selvä, ilmota mulle heti kun tiedät saitsä sen paikan vai et."

"Juu. Onneks sä oot noin hyväksyväinen kaikkia mun tyhmiä ideoita kohtaan. Salla ei antais mulle mitään vapauksia. Mut sille ei kerrota tästä, eroan jo ennen kuin lähden, jos nyt ylipäätänsä lähden."


Että sillälailla. Herra päättää sitten paeta kaikkia ongelmia ja jättää minut yksin tänne. Mutta tuo "yhteen muuttaminen" kuulostaisi kyllä ihan mielenkiintoiselta. Pääsisin testaamaan toimisiko meidän suhde oikeasti, kestäisinkö katsella Tommia niin pitkiä aikoja putkeen. Kyllä kestäisin, tiedän sen. Ja näin myös Tommin ja Sallan ero menisi varmasti vähän helpommin, mutta siitä ei tule helppoa, kun Salla tajuaa Tommin asuvan täällä osan ajasta. No jaa, saa nähdä saako hän edes sitä työtä. En tiedä yhtään milloin se selviää, mutta odotan jännityksellä.

Mietin myös sitä, että miksi en lähtisi viikoiksi Tommin mukaan sinne? Ei minua pitele täällä mikään. Minulla ei ole täällä mitään, minkä takia jäisin. Minulla ei ole töitä, koulusta olen lomalla, eikä minulla ole ketään ihmisiäkään, kenen takia jäisin. Olisi ihan hyvä saada vähän maiseman vaihdosta välillä. Viikot voisimme asua siellä ja viikonloput täällä.

Mietin myös, että mikä meidän tilanne sitten olisi, kun periaatteessa asuisimme yhdessä, mutta jos Tommi on viikot pois ja minä täällä, eikä hän halua parisuhdetta, mikä on mielestäni ihan järkevä ratkaisu siinä tilanteessa. Mutta entäs ne viikonloput kun hän on täällä? Olemmeko me vain ystäviä, kämppiksiä, seksisuhteessa vai mitä? Tästä pitää vielä puhua. Mutta ei nyt. Vasta sitten, kun koko asia varmistuu. Tuskin hän edes saa sitä työtä. Tai en tiedä. Tuli vähän yllättäen tämä, enkä vielä tiedä, miten minun pitäisi suhtautua.

Joo, nyt menen taas asioiden edelle. Odotetaan nyt, että selviää saako Tommi edes sitä työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti